Hyvän tuulen rakennusprojekti

Espoon Westendiin valmistui viime vuonna 350-neliöinen, kaksikerroksinen kivitalo. Janne Koikkalainen perheineen rakennutti omakotitalon, jossa hyödynnettiin runsaasti talotekniikkaa ja tavallisuudesta poikkeavia materiaaleja. Esimerkiksi sisäkatot ovat stretch-materiaalia, jotta ne hillitsevät kivitalon kaikuja. Lattioissa on puolestaan käytetty todella isoja laattoja.
Projektinjohtajaksi valikoitui Premium House, joka vakuutti suunnitelmillaan.

”Jos rakennuttaisin uuden talon, tekisin sen ehdottomasti Premium Housen Jarin kanssa. Tämä oli sellainen hyvän tuulen rakennushanke. Vaikka projekti oli intensiivinen ja raskas, emme alkaneet synkistelemään. Pystyimme puhumaan avoimesti kaikesta ja hoitamaan eteen tulleet asiat”, Koikkalainen kertoo.

Kivitalo Espoo, Premium House.

Premium House toi korvaamattomia hyötyjä

Vaikka ulkopuolinen projektinjohtaja syö rakennusbudjetista siivun, joka voi tuntua alussa suurelta, ovat hyödyt kuitenkin merkittävät. Koikkalainen sanoo, että ilman Premium Housen tukea ja apua koko projekti olisi ollut huomattavasti työläämpi ja raskaampi keikka.

”Jari löysi projektille loistavat tekijät. Emme olisi itse pystyneet ilman kontakteja löytämään sellaisia ammattilaisia. Jari myös tuntee palveluiden ja tavarantoimittajien hintatason, joten emme joutuneet maksamaan ylimääräistä tarvikkeista. Lisäksi Jari teetätti ulkopuolisella taholla erittäin tarkan budjetin, jossa koko projekti pilkottiin pieniin osiin. Tämä toi projektin kustannuksiin realismia.”

Projekti oli siitä poikkeuksellinen, että rakennuttaja osallistui projektiin isommassa roolissa kuin moni muu omakotitalorakentaja, koska suunnittelua tehtiin paljon matkan aikana.

”Saimme matkan varrella paljon ideoita, ja Jari sanoi yleensä suoraan, olivatko ne toteuttamiskelpoisia vai eivät. Löysimme Jarin kanssa hyvän tasapainon näissä keskusteluissa ja luotin täysin hänen näkemykseensä. Oli kuitenkin hienoa, että saimme osallistua suunnittelutyöhön,” Koikkalainen toteaa.

Vahva ammattitaito ja asiantuntemus

Koikkalaisen mukaan Premium Housen asiantuntemus, ammattitaito, kokemus ja näkemys tulivat esiin joka käänteessä tärkeällä tavalla.

”Yhteistyö oli muutenkin selkeää ja suoraviivaista, ja olen erittäin tyytyväinen projektiin kokonaisuudessaan. Lisäksi on mahtavaa, että Jari on auttanut meitä myös projektin jälkeen. On erittäin arvokas asia, että rakennuttaja, joka ei ole ammattilainen, ei jää yksin ongelmien kanssa käyttöönottokatselmuksenkaan jälkeen.”

Koikkalaisen mukaan rakennusprojektiin ei kannattaisi ryhtyä ilman osaavaa, ulkopuolista projektinjohtajaa.

”Jos ei ole itse tekijätyyppi, ei yleensä ole myöskään tietoa projektin toteuttamisesta, kokonaisbudjetista ja hyvistä tekijöistä. Suosittelen Premium Housea ehdottomasti kaikille rakennuttajille, siitä oli korvaamaton hyöty,” Koikkalainen sanoo.

Bisnode logo
Copyright © 2024 Premium House